Dag 6: Tour door Mumbai
Door: Dora van der Pluijm - Lison Hollebeek
Blijf op de hoogte en volg Cambreur
30 September 2017 | India, Bombay
Na een groepsfoto gingen we weer terug naar de bus, waarna we een sightseeing tour door Mumbai kregen. Onderweg zagen we aan de ene kant van de straat sloppenwijken en aan de andere kant dure appartementen waarin veel Bollywoodsterren wonen. Dit gaf best een goed beeld van de verdeling van macht en inkomen in India. Ook maakten we een korte stop aan de kust van Mumbai, waarbij we een prachtig uitzicht op de skyline van Mumbai hadden. Daar hebben we wat foto's gemaakt. Vervolgens gingen we door naar het centrum van Mumbai, waar we vrije tijd hadden.
Eerst gingen we met z'n allen lunchen bij de McDonald's, een opluchting voor sommigen van ons die het westerse eten hadden gemist. Toen kregen we wat tijd om op de lokale markt te shoppen. Het was erg benauwd en chaotisch, maar wel een hele ervaring. Onderhandelen is een kunst en de Indiërs bezitten die zeker. De koopmannen verdubbelen de prijs wanneer ze een blanke zien, terwijl onze eigen Indiërs dan wel weer veel van de prijs af kunnen dingen. Nadat iedereen klaar was met winkelen, zijn we naar de Gateway of India gewandeld. De Indiërs waren overbezorgd en erg gestrest, waardoor het alleen maar chaotischer werd. Bij elk kruispunt moesten we stoppen en ze liepen traag. We moesten door een veiligheidspolitie en onze tassen werden doorzocht, iets wat ook gebeurd in de winkelcentra hier. Het is dan ook niet voor niets, want de restanten van de aanslag uit 2008 waren nog steeds zichtbaar. Bij de Gateway hebben we foto's genomen en er kwamen veel Indiërs op ons af die met ons op de foto wilden, maar onze eigen Indiërs jaagden die weg. Zelfs wanneer we groepsfoto maakte kwamen ze erbij staan of maken ze er stiekem een foto van.
Dit is best irritant en het gebeurt constant, maar het hoort wel bij India. Na de Gateway gingen we terug naar de bus en reden we terug naar Thane. Dit was weinige dagen waarop we geen feestje hadden, iedereen ging zelf iets met z'n Indiër doen.